Annons

Nio lämnar Malmö: "SHL-hockeyn är inte rolig"

Ishockey • Publicerad 15 april 2021
Patrik Hersley lämnar Malmö. Arkivbild.
Patrik Hersley lämnar Malmö. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Nio spelare lämnar Malmö Redhawks efter SHL-säsongen. Bland dem finns hårdskjutande backstjärnan Patrik Hersley – som inte direkt har njutit av sin comeback i SHL:

– Det är för många spelare som tycker det är roligare att träna än spela. Det enda sättet att vinna matcherna på är att åka eller stressa sönder motståndarna. SHL-hockeyn är inte rolig, varken att titta på eller spela, säger 34-åringen till Sydsvenskan.

Annons

Hersley var tillbaka i Sverige efter sex säsonger i KHL. Nu väljer han att lämna Malmö och siktar på spel utomlands.

De övriga åtta som lämnar är målvakten Lars Volden, backarna Linus Cronholm och Jesper Jensen Aabo samt forwardsspelarna Axel Wemmenborn, Oskar Magnusson, Jan-Mikael Järvinen, Matt Puempel och NHL-lånet Joe Veleno, skriver Malmö på sin webbplats.

Efter en dålig start på säsongen spurtade laget framgångsrikt, slutade nia och nådde slutspel där det blev respass mot Färjestad i åttondelsfinal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons