Annons

Nordisk mästare - igen!

Andreas Nicolaidis, Ystads Fäktklubb, tog guld i florettklassen när NM avgjordes i Köpenhamn. YFK fick även en bronsmedaljör.
Sport • Publicerad 24 mars 2003

För andra året i rad kan Ystadsfäktaren Andreas Nicolaidis titulera sig nordisk mästare. Snart 13-årige Andreas vann florettklassen för äldre ungdomar i NM i Köpenhamn. - På sätt och vis var det roligare den här gången eftersom det är första året jag tävlar i äldre ungdom, sa Andreas. Trekanten International var i år den tävling som hade NM-status. I äldre ungdom hade Andreas Nicolaidis konkurrens av 44 fäktare. Ingen lyckades stoppa Ystadsfäktaren. Han körde över motståndarna och tog bara emot sju stötar på de två inledande poolomgångarna. I direktelimineringen blev det genast tuffare mot Fredrik Jensen, hemmafäktaren som blev nordisk mästare i den yngre klassen. - Det gick bra i början men sen slappnade jag av lite för mycket. Jag var ganska illa ute men skärpte till mig och vann med 13-12. Andreas Nicolaidis berättar att han var lite nervös inför kvartsfinalen mot Johan Bong från Karlskronaklubben Chapman. - Jag visste att han är duktig så det blev en jobbig match. Jag var väldigt glad efter att ha vunnit. Semifinalen blev också ganska jobbig även om jag vann klart. I finalen ställdes han mot Filip Kiil, ett av de stora hoppen för arrangörsklubben Trekanten. Andreas tog dock kommandot direkt och när tiden gick ut stod YFK:aren som klar mästare med 12-6. Ystads Fäktklubb begåvades med ytterligare en medaljör. Simon Strid, som först inte var säker på att åka till tävlingen, övertygade när han väl var på plats i Köpenhamn och la beslag på bronspengen. Han tävlade i den yngre ungdomsklassen som lockade knappt 30 deltagare.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons