Annons

Norrman petar ner Duplantis på topplistan

I 17 månader har Armand Duplantis rankats som världens bästa friidrottare.
Nu är han passerad av norska stjärnskottet Karsten Warholm.
Friidrott • Publicerad 13 juli 2021
Armand Duplantis. Arkivbild.Foto: Christine Olsson / TT

När internationella friidrottsförbundet World Athletics uppdaterade sin lista över världens bäst rankade friidrottare på herrsidan var stavhoppstjärnan Armand Duplantis inte längre på förstaplatsen.

Norrmannen Karsten Warholm, som nyligen slog det 29 år gamla världsrekordet på 400 meter häck med tiden 46,70 hade petat ner svensken och övertagit platsen på topplistan.

Annons

– "Mondo" har varit på första plats under mycket lång tid. Naturligtvis är det ett stort ögonblick för mig. Vi har arbetat hårt för att uppnå detta. Det visar också vilken nivå vi är på, säger 25-åringen enligt norska VG.

– Även om det är ensamt på toppen är det stort, säger han och ler.

En ny situation för Duplantis som tycks bli sporrad av maktskiftet.

– Även om det viktigaste är att vara bäst i sin gren ger den här rankningen en extra motivation. Även om Karsten och jag inte kan tävla direkt mot varandra är det kul att slåss med honom på den här listan. Jag skulle vilja nå samma nivå, säger Duplantis.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons