Annons

Ny seger för Norge – Öberg och Samuelsson tvåa

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg blev tvåa i singelmixedstafetten. Duon hade totalt fyra extraskott och var 12,4 sekunder efter Norge in i mål.
Skidskytte • Publicerad 13 mars 2022
Sverige blev tvåa i singelmixedstafetten. Arkivbild.
Sverige blev tvåa i singelmixedstafetten. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Likt mixedstafetten, där Sverige slutade på en andraplats, hade Samuelsson och Öberg pallplats under hela loppet i estländska Otepää – medan Norge var ohotat i ledning.

– De (Norge) gör nästintill ett perfekt lopp, de använde ett reservskott, säger Hanna Öberg i SVT efter loppet.

Annons

När Samuelsson växlade över till Öberg inför den sista sträckan låg svenskarna på en andraplats – 18,2 sekunder efter Norge.

I det sista stående skyttet var Hanna Öberg hur säker som helst och sköt fullt – totalt använde Sverige bara fyra extra skott, samtliga i stående skyttet.

– Det är synd på stående skyttet på min förstasträcka. Hade jag satt det första reservskottet där då hade vi kanske varit med i fighten med Norge. Men andrasträckan är jag jättenöjd med. Jag fick äntligen göra en stå serie igen, som jag vet att jag kan, säger Hanna Öberg i SVT.

Ut från det sista skyttet var Öberg 17,6 sekunder efter Norges Marte Olsbu Røiseland samtidigt som tyskan Franziska Preuss var 8,1 sekunder efter Öberg.

Hanna Öberg knappade in på Røiseland men det räckte inte.

Samuelsson och Öberg blev tvåa bakom Norge och på tredjeplats kom Tyskland.

– Det kändes väldigt bra, skyttet har varit fantastiskt bra och det var bra igår också. Det känns bra i spåret också. Tyckte vi hade fantastiskt bra skidor, säger Sebastian Samuelsson i SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons