Annons

Ny segerför Sjöbo

Sport • Publicerad 19 maj 2005

Sjöbo IF:s damer bara vinner och vinner.

I går slog laget tillbaka Stattena Bluebirds med 4–1.

Annons

– Det är en fröjd att se tjejerna spela just nu, säger tränaren Niklas Ohlsson.

Fem segrar på sex matcher, serieledning med fem poäng – och förkrossande 20–3 i målskillnad.

Sjöbo verkar inte gå att stoppa i årets division 2-spel.

I går följde laget upp utklassningssegern mot Staffanstorp (6–0) med att göra en minst lika bra match borta mot Stattena Bluebirds.

– Ja, vi gör en ny mycket bra match och spelar precis så som vi ska. Snabbt passningsspel med få tillslag, mycket folk i anfallen och bra rörelse utan boll, säger Niklas Ohlsson.

Ändå var det Stattena som fick en smakstart på matchen. Redan i den sjunde minuten snappade Jilan Taher upp ett misslyckat bakåtpass och satte dit 1–0 till hemmalaget.

Men Sjöbo repade snabbt mod, bara två minuter senare kvitterade Moa Thörneby på ett lite turligt sätt. Hennes skott tog på en hemmaförsvarares ben och ställde målvakten totalt.

Därefter tog Sjöbo över matchen helt. Men det dröjde ända till halvlekens slutsekunder innan det psykologiskt viktiga ledningsmålet kom. Sjöbo vann bollen högt uppe i planen, Hanna Wall hittade Jonna Nilsson i djupled och Jonna gjorde inget misstag. 2–1 till Sjöbo. – Det är en fröjd att se tjejerna spela just nu. Vet inte hur många mönsteranfall vi hade i dag, säger den närmast lyriske Sjöbotränaren Niklas Ohlsson.

Efter paus fortsatte Sjöbo dominera och i den 68 minuten punkterade Mia Persson matchen när hon hittade rätt på Emma Walls inlägg.

– Alla tjejerna förtjänar beröm i dag men det var extra kul att se Johanna Grip. Hon är bara 16 år men hoppade in och spelade vänsterback för första gången i sitt liv. Och hon gjorde det på ett strålande sätt!

Annons

Johanna Grip kan ni för övrigt läsa mer om på sidan 25.

För Sjöbos del väntar nu ett kortare uppehåll innan seriefinalen mot Malmö DFF den 28 maj.

Konstantin Foussianis

Matchfakta

Stattena–Sjöbo IF 1–4 (1–2)

Mål: 1–0 Jilan Taher (7), 1–1 Moa Thörneby (9), 1–2 Jonna Nilsson (45), 1–3 Mia Persson (68), 1–4 Sofie Persson (80),

FOTBOLL HELSINGBORG
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons