GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny succé för Hellström – på väg mot världscupfinal

Henrik von Eckermann är redan klar för världscupfinalen i Omaha, Nebraska i april.
Får han svenskt sällskap?
Det är högst troligt. Talangen Wilma Hellström slog till med en sjätteplats i Leipzig och ligger just nu på en finalplats.
Ridsport • Publicerad söndag 17:24
Wilma Hellström och Cicci tog nya världscuppoäng i ekipagets strävan att nå finalen i Omaha, Nebraska i april. Arkivbild.
Wilma Hellström och Cicci tog nya världscuppoäng i ekipagets strävan att nå finalen i Omaha, Nebraska i april. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

På enögda Cicci var Hellström, 29, ett av tolv ekipage som nådde omhoppningen om segern och poängen.

Väl där bjöd de på en ny, felfri ritt.

Sjätteplatsen, tangerat bästa i världscupen, gav Hellström ytterligare elva poäng till de 30 hon hittills samlat på sig i vinter. Det innebär att hon har en väldigt stor chans att bli andra svensk i finalen om några månader.

Brukar räcka

Hellström ligger nia i sammandraget med tre tävlingar kvar – och det med en poäng som brukar räcka för att få plats i finalen.

Angelica Augustsson Zanotelli vann i Helsingfors i oktober, något som gav 20 poäng. Den meriterade mästerskapsryttaren jagade fler i Leipzig men fick ett nedslag med Kalinka Van De Nachtegaele i grundomgången och missade omhoppningen.

Hon fick nöja sig med en poäng för 16:e platsen.

Gerrit Nieberg vann omhoppningen, före landsmannen Richard Vogel.

Tre deltävlingar återstår i den västeuropeiska ligan, i Amsterdam, Bordeaux och Göteborg. Augustsson Zanotelli behöver en fullträff för att nå finalen den 4–8 april.

Hoppar i Göteborg

Både hon och Wilma Hellström är uttagna att tävla i Scandinavium i Göteborg den 23-26 februari.

OS- och VM-vinnarna Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson satsar inte på världscupen i vinter. Fredricson har bara gjort en världscuptävling, där han blev poänglös. Baryard Johnsson vilar mästerskapshästen Indiana och har helt avstått världscupen.

Världsettan von Eckermann har tävlat desto flitigare och leder med 88 poäng världscupen efter elva deltävlingar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.