Annons

Ny tung dag för alpindamerna

Lördagens storslalom i Kranjska Gora blev en svensk besvikelse. Söndagen var etter värre.
Inga svenskor tog sig vidare till det andra åket.
Alpint • Publicerad 17 januari 2021
Sara Hector hade ännu en tuff dag i Kranjska Goras storslalombacke på söndagen. Hector tog sig inte vidare från det första åket.
Sara Hector hade ännu en tuff dag i Kranjska Goras storslalombacke på söndagen. Hector tog sig inte vidare från det första åket.Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Sara Hector inledde säsongen starkt och blev bland annat tvåa i storslalom i Courchevel i december – hennes första pallplats på sex år.

Men i Slovenien den här helgen har inte mycket fungerat.

Annons

I lördagens storslalom fick hon åtminstone köra båda åken, men blev inte bättre än 28:a till slut, efter att ha presterat den långsammaste åktiden av alla som tog sig ner i det andra åket.

På söndagen fick hon en ny chans, och då gick det ännu sämre. Det hårda, isiga underlaget tycks inte passa Hector, och nu blev det första åket också hennes sista. Hector var hela 5,51 sekunder bakom amerikanskan Mikaela Shiffrin, USA, som leder efter det första åket, och fick nöja sig med 36:e plats. Hon var till slut mer än en sekund från 30:e-platsen som hade inneburit fortsatt tävlande.

Sara Rask hade 37:e tid (+5,77) och fick inte heller köra vidare.

Än sämre gick det för Estelle Alphand. Efter oplanerat lång väntan på att få starta – nederländskan Adriana Jelinkova, med startnumret före, kraschade illa och fick hämtas ner från backen med pulka – tog tävlingen slut på några sekunder. Svenskan tog sig runt den första porten, men i den andra kom hon för djupt ner och körde ur.

Inte heller Hilma Lövblom tog sig i mål.

Vann tävlingen gjorde italienskan Marta Bassino, som fick sällskap på pallen av Michelle Gisin, Schweiz, och Meta Hrovat, Slovenien. Mikaela Shiffrin, som ledde efter första åket, blev sexa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons