Annons

Nya pengar till spelarköp för IFK Göteborg

Allsvenskan • Publicerad 13 maj 2020
IFK Göteborg har försäkrat sig om ytterligare kapital för spelarförvärv. Syftet är att hjälpa IFK Göteborg att finansiera behovet av nyförvärv och förstärka truppen, säger klubbens ordförande Mats Engström. Arkivbild.
IFK Göteborg har försäkrat sig om ytterligare kapital för spelarförvärv. Syftet är att hjälpa IFK Göteborg att finansiera behovet av nyförvärv och förstärka truppen, säger klubbens ordförande Mats Engström. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

IFK Göteborg har försäkrat sig om ytterligare kapital för spelarförvärv. Det har skett genom en nyemission till IFK GBG Transferintressenter AB, IFK Göteborgs eget riskkapitalbolag.

– Syftet är att hjälpa IFK Göteborg att finansiera behovet av nyförvärv och förstärka truppen, säger IFK:s ordförande Mats Engström i ett videoklipp från klubben.

Annons

Bolaget har funnits sedan 2018 och IFK Göteborg menar att fördelen med upplägget är att den ekonomiska risken för föreningen blir minimal.

Under 2019 såldes flera spelare vilket gav pengar tillbaka till klubben men också till investerarna i bolaget. Mats Engström berättar nu att merparten av investerarna har valt att återinvestera de pengarna. Samtidigt har nya investerare anslutit sig.

– Sammantaget blir det pengar som vi kan använda framöver för att förstärka truppen allteftersom vi ser behov, säger Mats Engström.

Flera tidigare IFK-spelare har tränat tillsammans med klubben den senaste veckan, bland andra Mattias Bjärsmyr och Marcus Berg. Bjärsmyr är för tillfället klubblös.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons