GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya regeln: Bara tio kraftiga nickar i veckan

Fotbollsspelare i England, både amatörer och professionella, får bara utföra tio kraftiga nickar per träningsvecka från och med stundande säsong, enligt .
Fotboll • Publicerad 28 juli 2021
Leeds Hélder Costa, vänster, och Liverpools Andrew Robertson kommer inte att tillåtas till ett obegränsat antal nickdueller när de tränar i sina Premier League-klubbar. Arkivbild.
Leeds Hélder Costa, vänster, och Liverpools Andrew Robertson kommer inte att tillåtas till ett obegränsat antal nickdueller när de tränar i sina Premier League-klubbar. Arkivbild.
Foto: Paul Ellis

Beskedet kommer efter att frågan om permanenta hjärnskador kopplade till fotbollsspelande fått stort debattutrymme i England.

Dels efter att en studie från 2019 visat att professionella spelare löper högre risk att drabbas av neurodegenerativa sjukdomar, till exempel ALS och Parkinsons sjukdom, dels efter att flera tidigare storspelare drabbats av demens.

I februari 2020 införde Englands, Skottlands och Nordirlands fotbollsförbund en rekommendation om att barn under elva år inte bör nicka, för att minska risken för framtida hjärnskador.

En riktlinje som sedan tidigare funnits i Sverige.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.