Nyförvärven gladde

Nyförvärven som fick chansen tog verkligen för sig i YIF:s hemmapremiär. Sebastian Seifert, Niclas Ekberg och Linus Rasmussen storspelade samtliga.
Sport • Publicerad 27 september 2009
Sebastian Seifert svarade för en fin hemmadebut och stod i mediernas centrum efter matchen. Bild: Gustav Wennerholm
Sebastian Seifert svarade för en fin hemmadebut och stod i mediernas centrum efter matchen. Bild: Gustav WennerholmFoto: 

– Klara förstärkningar alla tre. De höjer oss och vår nivå, helt klart, menade Torben Winther.

Niclas Ekberg blev således skyttebäst med nio mål. Men det kunde blivit fler då han brände något friläge och därtill - för ovanlighetens skull - också en straff.

Men å andra sidan svarade han för matchens delikatess - ett stenhårt 30 meterspass rakt i famnen (bra fångat!) på snabbe Philip Nilsson som kunde kontra in 12–11.

Niclas själv var mycket nöjd med YIF:s laginsats.

– I dag kändes det som vi var ett nummer för stora. Vi har en djäkligt fin bredd och vi kan byta på alla positioner och spelar lika bra för det. Lite som Alingsås i fjor, menade Niclas som trivdes i sin hemmapremiär.

– Jag tycker om när det är mycket folk på läktare. Det är en härlig hjälp och när publiken tänder till är det som en extra spelare.

Mycket duktig var också Sebastian Seifert såväl med det egna skyttet som framspelare.

Sibbe visade gång på gång sin klass då han levererade bra passningar samtidigt som han attackerade och drog på sig mycket folk.

Och att skottet finns kvar visade han inte minst med ett ruggigt vikskott i den första halvlekens sista skälvande sekund.

– Tycket det var en riktigt bra match med högt tempo och jag tycker vi spelade riktigt bra bakåt samtidigt som Linus var duktig i målet. Det enda lilla problemet vi hade var med deras snabba avkast, menade Sibbe som totalt kom upp i fyra mål.

- det är en lite ny roll för mig som vänsternia och jag måste lära mig att ta lite fler avslut. Men samtidigt kvittar det om jag själv gör så länge som det finns andra som gör dom. I dag var exempelvis Björn Grön fantastiskt duktig, avslutade Sebastian Seifert.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.