Örebros svar på skadebeskedet – slog Leksand

Först kom mardrömsbeskedet om stjärnbackens långtidsskada.
Sedan besegrade Örebro Leksand med 3–1.
Ishockey • Publicerad 2 december 2021
Robin Kovacs visade vägen till Örebros 3–1-seger mot Leksand genom sitt 1–0-mål. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

För ett par dagar sedan gjorde Örebro en blek insats när laget föll mot Brynäs efter förlängning (1–2). I samma match tvingades Rasmus Rissanen kliva av och på torsdagen kom det tunga beskedet att nyckel- och stjärnbacken blir borta i 3–4 månader på grund av en bakre korsbandsskada. Tungt avbräck för Örebro som för några veckor sedan även tappade backen Stefan Warg som gick vidare till Djurgården.

– Över en längre tid behöver vi hitta en ersättare, sade Örebros tränare Niklas Eriksson till C More.

Men senare på kvällen kunde alltså det hemmastarka Närkegänget glädjas över en trepoängare mot SHL:s bästa bortalag i en slutsåld Behrn arena.

Och samtidigt såg Örebro till att Leksands trend stannade på tre raka segrar i SHL.

Inledde målskyttet

Hemmalaget kom ut starkt. Efter drygt tolv minuter inledde Robin Kovacs målskyttet när han skickade in pucken i målvakten Kasimir Kaskisuos bortre kryss efter en vacker passning från backen Nick Ebert.

– Jag hade ett liknande skottläge i bytet innan, så jag försökte bara nypa den mot bortre, sade Kovacs till C More efter första perioden.

Och Örebros poängmaskin, som är uppe i nio fullträffar hittills denna säsong, var nöjd med hemmalagets första period.

– Jag tycker att vi är påslagna från start. Det hade vi pratat om att vara, vi hade en ganska dålig match senast mot Brynäs.

"Ger dem inte utrymme"

Örebro fortsatte att pumpa på och spela stabilt. Tidigt i andra perioden var det hårdskjutande Nick Eberts tur att själv dundra in 2–0 i krysset från svår vinkel.

– Jag tycker vi spelar stabilt. Vi ger dem inte så mycket utrymme. Vi är täta. När vi får ner pucken djupt kan vi hålla kvar den där, sade Örebros tränare Niklas Eriksson till C More i andra periodpausen.

Sju minuter in i tredje perioden blev Max Veronneau fri – och poängkungen satte sedan 2–1 mellan benen på Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Leksands glödhete forward gjorde därmed mål för femte matchen i följd (7 mål).

Men Joel Mustonen fick sätta punkt när han helt fri dundrade in 3–1 då två minuter återstod av ordinarie tid.