OS-guldet dimper snart ned i brevlådan

Den dramatiska omhoppningen var en av de svenska höjdpunkterna OS-sommaren 2021.
Nu trängs guldmedaljörerna Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson på ett frimärke.
Ridsport • Publicerad 27 april 2023
Ridsporten uppmärksammas i en ny frimärkssamling.
Ridsporten uppmärksammas i en ny frimärkssamling.Foto: Janerik Henriksson/TT

Serien om fem frimärken – Från käpphäst till guldmedalj – släpptes till försäljning av Postnord under torsdagen och ses av företaget som en hyllning till svensk ridsport och hopplagets unika framgångar.

"Idrott har även varit ett återkommande tema på våra frimärken. Intresset för ridsport är större än någonsin, och stallet har blivit en mötesplats över generationsgränserna. Ridsporten är en breddsport. Med de stora framgångarna som ridsportlandslaget har haft är de väl förtjänta att nu uppmärksammas med en frimärksutgåva", säger frimärkschef Kristina Olofsdotter i ett pressmeddelande.

Det är tredje gången ridsporten hamnar på frimärken. Första gången var i samband med Ryttar-VM i Stockholm 1990 och andra gången 2011 där flera av ridsportens tio tävlingsgrenar illustrerades.

"Det är en stor ära att vår sport får vara med på frimärke. Vi är både stolta och glada över serien som samlar hela ridsporten på ett så fint sätt", säger Gisela Löfstrand, tillförordnad generalsekreterare på Ridsportförbundet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.