Annons

OS-hoppet släckt för svenske triathleten

Det blir ingen OS-start för Gabriel Sandör. Hoppet väcktes om en plats i triathlonloppet för svensken som stod på en reservplats, men nu är det klart att han inte får starta.
Triathlon • Publicerad 23 juli 2021
Gabriel Sandör får inte tävla i OS. Arkivbild.
Gabriel Sandör får inte tävla i OS. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Natten till måndag, svensk tid, avgörs herrarnas triathlon i Tokyo, men det blir utan Gabriel Sandör. Tidigare i veckan fick han beskedet att en OS-plats fanns inom räckhåll om det kom några återbud från någon annan idrottare.

Men det har inte kommit något återbud och nu är tidsfristen ute. Blir det avhopp nu kommer den tävlande inte att ersättas, uppger SOK:s mediechef Lars Markusson för TT.

Annons

25-årige Sandör, som befunnit sig på det svenska förlägret i Fukuoka i Japan, fick nu resa hem till Sverige igen utan att få tävla.

– Klart att det känns riktigt surt, säger Sandör till Corren.

Gabriel Sandör, från Ljungsbro i Linköping, har tagit nio SM-guld och ingår i SOK:s Topp och talang-program och siktar vidare mot OS 2024 i Paris.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons