Annons

Tyskland utslaget: "Tyvärr räckte det inte"

Seger var ett måste i gruppavslutningen.
Men uppgiften visade sig vara för svår för Tyskland.
"Tyvärr räckte det inte", säger förbundskapten Stefan Kuntz efter 1–1 mot Elfenbenskusten och OS-sortin.
Olympiskt • Publicerad 28 juli 2021
Benjamin Henrichs, vänster, tröstas av Felix Uduokhai efter OS-sortin.
Benjamin Henrichs, vänster, tröstas av Felix Uduokhai efter OS-sortin.Foto: Andre Penner/AP/TT

Tyskland tog sig till OS-final i herrarnas fotbollsturnering i Rio de Janeiro 2016. Men någon kamp om medaljerna blir det inte i Tokyo.

Förbundskapten Stefan Kuntz & Co tar sig inte vidare från gruppspelet.

Annons

Tyskland, silvermedaljör för fem år sedan, behövde vinna mot Elfenbenskusten i gruppavslutningen för att sluta som ett av gruppens två främsta lag, men matchen på Miyagistadion i Rifu slutade 1–1.

Självmål av Henrichs

Motgången började med att Benjamin Henrichs stötte in bollen i eget mål i 67:e minuten och när Tyskland bara lyckades göra ett framåt, Eduard Löwen i 73:e, så räckte det inte för att säkra avancemang från grupp D.

"I början av matchen hade vi några målchanser och mot slutet var det mer desperation", säger förbundskapten Stefan Kuntz i ett uttalande på det tyska fotbollsförbundets webbplats.

"Laget gav verkligen allt och jag vill tacka dem för det. De ska vara stolta."

Mittfältaren Anton Stach:

"Det har varit speciellt att spela den här turneringen, vi ville så klart gå så långt som möjligt men det är inget vi kan ändra på nu."

I stället blir det Elfenbenskusten som gör gruppvinnaren Brasilien, guldmedaljör 2016 och som fick 3–1 i gruppavslutningen mot Saudiarabien, sällskap till kvartsfinalerna på lördag.

Även Sydkorea, 6–0 mot Honduras, och Nya Zeeland, 0–0 mot Rumänien, är vidare till kvartsfinal.

Egypten tvåa i gruppen

Egypten, jumbo i grupp C inför avslutning, fick resultaten med sig, slutade tvåa i gruppen och är därmed klart för slutspel.

Egyptiernas möte med Australien gav en 2–0-seger, efter mål av Ahmed Rayan och Ammar Hamdy, samtidigt som Argentina spelade 1–1 mot gruppvinnaren Spanien.

Annons

För Egypten väntar Brasilien i kvartsfinal. Spanien får ta sig an Elfenbenskusten.

Frankrike förlorade med hela 0–4 mot hemmanationen och gruppvinnaren Japan, slutade trea i gruppen och har spelat färdigt. Mexiko, 3–0 mot Sydafrika, lade beslag på andraplatsen i grupp A.

Fakta: Herrfotbollens OS-kvartsfinaler

Sydkorea-Mexiko.

Brasilien-Egypten.

Japan-Nya Zeeland.

Spanien-Elfenbenskusten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons