Annons

Osäkert kring hästshow efter restriktionerna

Det är osäkert om Gothenburg Horse Show kan genomföras som planerat den 23-27 februari efter regeringens nya restriktioner.
Arrangören kommer att ta beslut den 24 januari.
Ridsport • Publicerad 11 januari 2022
Peder Fredricson på Christian K under världscupen i hoppning vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2020. Nu är det osäkert om årets tävling kan genomföras på grund av de nya coronarestriktionerna. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I går meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att nya restriktioner införs på grund av den omfattande smittspridningen.

Bland annat begränsades publikantalet vid offentliga sammankomster till 500 personer. Det gör att det är högst osäkert om Gothenburg Horse Show i Scandinavium den 23-27 februari kan genomföras.

Annons

Beslut tas den 24 januari då en ny uppdatering väntas komma från myndigheterna.

"Risken för att vi kommer behöva införa begränsningar av Gothenburg Horse Show är stora, och av respekt till våra samarbetspartners, ryttare, funktionärer och inte minst publik kan vi inte dra på ett beslut längre än till 24 januari. Samtidigt vill vi självklart inte ta ett förhastat beslut när det fortfarande finns en chans att vi kan genomföra Gothenburg Horse Show på ett bra sätt", säger tävlingsledaren Tomas Torgersen i ett pressmeddelande

Men han förvarnar att det blir svårt att arrangera tävlingen under de nya restriktionerna.

"Vi är måna om att fortsätta vara en av ridsportvärldens viktigaste mötesplatser och att vara inkluderande och välkomnande, vilket gör det svårt att genomföra ett Gothenburg Horse Show med publika restriktioner".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons