unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Oscar Bergendahl kallas in till VM-truppen

Oscar Bergendahl. Arkivbild.
Oscar Bergendahl. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Danmarksproffset Oscar Bergendahl har kallats in till handbollslandslaget i VM-förberedelserna.

Mittsexan, till vardags i GOG, kommer att åka med till Egypten där VM för svensk del börjar mot Tjeckien på torsdag.

"Vår förhoppning är fortfarande att Anton Lindskog ska bli frisk och kunna ansluta i ett senare skede, men för att avlasta Max Darj och Fredric Pettersson på träningarna fram tills dess ville vi få med oss Oscar också ner till Egypten", säger förbundskaptenen Glenn Solberg i ett pressmeddelande.

Lindskog var en av två svenska spelare som under den gångna veckan testade positivt för covid-19. Den andre, Albin Lagergren, är borta från VM.

Hampus Wanne, som suttit i karantän i Flensburg sedan hans sambo drabbats av corona, anslöt i kväll till samlingen i Eskilstuna.

Om söndagens PCR-tester är negativa kommer landslaget att kunna återuppta träningen på måndag. Landslaget flyger på tisdag till Egypten.