Österlens GK:s Filip Olsson spurtade sig fram till seger

Sport • Publicerad 16 oktober 2007

Filip spelade strålande under de första nio hålen när han gick hela fyra slag under par och seglat upp i ensam ledning med just fyra slags marginal. Det trettonde och fjortonde hålet höll på att ställa till det. Två dubbelbogeys i rad gjorde att hans stora ledning minskade radikalt.

Men allt eftersom vinden tilltog på eftermiddagen blev det mer och mer svårspelat, vilket gjorde att resultaten blev högre än under förmiddagen. Allt detta gynnade Filip. Ledaren Kristoffer Broberg hade det kämpigt. Kom in med hela 77 slag sista dagen och hamnade på +3 totalt. Filips segermarginal blev till slut tre slag, efter 73-72-71 och totalt 216 slag (par).

Filip brukar kvala på just Degebergabanan. Där brukar det gå bra för den unge killen. I fjor blev han fyra, men har under säsongen haft det svårare på Touren. Nu kan vi bara hoppas på en bättre säsong nästa år.

Särspel blev det om tiondeplatsen! Viktiga Masters Tourkategorier stod på spel, och där hade vi en annan Österlenkille inblandad. Marcus Andersson mötte Mattias Wulff. På andra särspelshålet avgjorde Mattias, synd om Marcus således.

Kvalspelet på Allerum slutade med att Viktor Mikaelsson, Abbekås gjorde en ny bra insats. Viktors säsong har varit framgångsrik och nu krönte han denna med en fin tionde plats.

Thomas Persson

SAXO
Filip Olsson, Österlens GK, var tre slag bakom ledande Kristoffer Broberg inför den avslutande ronden av Tourkvalet. Då plockade Filip fram storspelet
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.