Österrike har tagit sin första seger i ett EM-slutspel.
Nordmakedonien besegrades med 3–1.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2021
Österrike tog sin första EM-seger.
Österrike tog sin första EM-seger.Foto: Vadim Ghirda/Pool/AP/TT

Det första målet var ett riktigt konstmål där Stefan Lainer i luften skickade in Marcel Sabitzers inlägg på volley knappa tjugo minuter in i den första halvleken.

Men Nordmakedonien bet ifrån och lagkaptenen Goran Pandev satte kort därefter landets första mästerskapsmål efter en österrikisk försvarsmiss.

Pandevs mål gav ett visst hopp för de vitklädda, men i andra halvlekens slutskede kollapsade försvaret och Österrike kunde skicka in 2–1 via Michael Gregoritsch och 3–1 via inhoppande Marko Arnautovic och den första österrikiska EM-segern var bärgad.

– Jag har gett mitt allt på alla träningar och jag tackar Gud för att jag gjorde mål. Jag är totalt överväldigad just nu, säger Michael Gregoritsch till arrangören eter matchen.