Annons

Överklagan godkänns – Utsikten vidare i cupen

Utsikten slipper spela om matchen mot Norrby och är därmed vidare i Svenska cupen. Överklagandenämnden har godkänt klubbens överklagan om omspel.
Fotboll • Publicerad 4 december 2020
Utsiktens och managern Bosko Orovic är vidare i svenska cupen. Arkivbild.
Utsiktens och managern Bosko Orovic är vidare i svenska cupen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Den 1 oktober möttes Utsikten och Norrby i Svenska cupen. Efter 119 spelade minuter var det Utsikten som stod som vinnare efter att ha gjort matchens enda mål i förlängningen. Men drygt en vecka senare kom beskedet att matchen skulle spelas om.

Beslutet kom efter att Norrby i matchen nekades att göra två byten i förlängningen, trots att laget hade sparat ett byte från ordinarie tid.

Annons

"TK konstaterar i sitt beslut att det föreligger grund för omspel då domarteamet åsidosatt en väsentlig tävlingsbestämmelse för den aktuella matchen när Norrby, som gjort två byten under ordinarie matchtid, nekades att göra mer än ett byte under förlängningen", skrev svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

Ett beslut som Utsikten inte accepterade. Klubben lämnande in en överklagan till överklagandenämnden i slutet av november.

Nu kommer beskedet att Utsiktens överklagan godkänns och man slipper spela om matchen, skriver Göteborgs-Posten.

– Rättvisa har skipats. Det har fått avgöras på planen och det är oerhört rättvist, det är vad jag känner spontant, säger Utsiktens manager Bosko Orovic till tidningen.

Utsikten går nu för första gången i klubbens historia vidare till gruppspelet i svenska cupen.

– Det är stort för föreningen och en historisk händelse i klubben. Vi hade två mål den här säsongen, att gå vidare i cupen var ett av dessa, säger Bosko Orovic.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons