unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Palicka Sveriges lagkapten i handbolls-VM

Målvakten Andreas Palicka får förtroendet som lagkapten i det svenska handbollslandslaget, som kommande vecka ska spela två EM-kvalmatcher och sedan VM i Egypten senare i januari.
Andreas Palicka. Arkivbild.
Andreas Palicka. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

"Det är så klart en stor ära, men vi är många som måste ta ett stort ansvar både på och utanför planen för att vi ska lyckas", säger 34-åringen till landslagets hemsida.

Försvarsjätten Max Darj blir vice lagkapten medan förre lagkaptenen Jim Gottfridsson ska få en ännu större roll som motor i anfallsspelet, enligt förbundskapten Glenn Solberg.

Sverige samlades i Eskilstuna i helgen och samtliga spelare har lämnat negativa covid-19-tester. Efter EM-kvalmatcherna mot Montenegro, som spelas i Podgorica på onsdag och i Eskilstuna på lördag, inleder Sverige VM-spelet i Kairo mot Tjeckien den 14 januari.