Annons

Palicka Sveriges lagkapten i handbolls-VM

Målvakten Andreas Palicka får förtroendet som lagkapten i det svenska handbollslandslaget, som kommande vecka ska spela två EM-kvalmatcher och sedan VM i Egypten senare i januari.
Handboll • Publicerad 3 januari 2021
Andreas Palicka. Arkivbild.
Andreas Palicka. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

"Det är så klart en stor ära, men vi är många som måste ta ett stort ansvar både på och utanför planen för att vi ska lyckas", säger 34-åringen till landslagets hemsida.

Försvarsjätten Max Darj blir vice lagkapten medan förre lagkaptenen Jim Gottfridsson ska få en ännu större roll som motor i anfallsspelet, enligt förbundskapten Glenn Solberg.

Sverige samlades i Eskilstuna i helgen och samtliga spelare har lämnat negativa covid-19-tester. Efter EM-kvalmatcherna mot Montenegro, som spelas i Podgorica på onsdag och i Eskilstuna på lördag, inleder Sverige VM-spelet i Kairo mot Tjeckien den 14 januari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons