Annons

Pandora låter spelarna gå

"Pandora-affären" har fått sin lösning. I går beslutade klubbens styrelse att släppa de spelare ur F88-laget som vill lämna föreningen. – Pandoras policy är att alla ska få spela fotboll, säger ordföranden Thomas Pihl-qvist.
Sport • Publicerad 18 januari 2005

Den gångna veckan har YA-sporten berättat om den hotande massflykten från Pandoras damlag. Den infekterade situation som uppstod sedan 14 spelare ur klubbens F88-lag skrivit på övergångshandlingar till Sövestads IF (för att därigenom följa sin gamle tränare Johan Lärka) har nu fått en upplösning.

På ett styrelsemöte i går kväll beslutade nämligen Pandora att utan betalning skriva på övergångspapprena för tjejerna i F88-laget. – Det är vår policy i alla lägen att alla tjejer ska få spela fotboll. Därför kommer vi att skriva på övergångshandlingarna för de tjejer som vill lämna föreningen. Vi önskar dem lycka till och välkomna tillbaka, säger Pandoras ordförande Thomas Pihlqvist som tidigare inte velat uttala sig i ärendet men som efter gårdagens styrelsemöte lämnade en officiell men kort kommentar till YA-sporten.

Annons

Nye Sövestadstränaren Johan Lärka välkomnade naturligtvis beskedet med öppna armar i går kväll.

– Det är jätteskönt att det har löst sig och det här beslutet gagnar förstås alla. Tjejerna vill spela fotboll och det hade nog varit svårt för Christer Eriksson (Pandoras tränare, reds anm) att bygga upp ett lag och en sammanhållning när det finns spelare som inte är nöjda med sin situation, säger Johan Lärka.

Trots att övergångspapprena för spelarna kom Svenska fotbollsförbundet för sent till handa (vilket Johan Lärka, som hävdar att papprena såväl postats som faxats i tid, har överklagat), finns nu inga hinder för Pandoraspelarna att spela för Sövestad nästa säsong.

De som fortfarande vill det alltså. – Beslutet har dragit ut på tiden och medan det har gjort vissa av tjejerna ännu mer sugna på att spela fotboll, har andra blivit lite tveksamma och missat en del av uppbyggnadsträningen. Men jag hoppas kunna motivera dem att spela i Sövestad, det ska nog ordna sig, säger Johan Lärka.

Som tycker att ärendet kunde ha skötts på ett smidigare sätt.

– Ja, allt det här har som sagt dragit ut på tiden onödigt länge och det har medfört att inte bara tjejerna utan också Christer Eriksson och spelarna i Pandoras damlag blivit lidande.

Vilken serie Sövestad kommer att spela i kommande säsong är inte klart i skrivande stund.

– Förhoppningsvis får vi spela i "Österlenfemman", det vore det allra bästa. Men det kan också bli en Malmöserie, vi får se. Jag ska kontakta Sövestad och Skånska fotbollsförbundet i morgon (läs: i dag). Det är verkligen på tiden att diskutera framtid nu, avslutar Johan Lärka.

Konstantin Foussianis

0411-55 78 72

konstantin.foussianis@allehandasyd.se

FOTBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons