Paris Open - lärorikt för Lotta Ardin

Lotta Ardin, Ystads Karateklubb, har kommit hem från Paris Open, tävlingen som betraktas som lilla VM. Hon fick ingen medalj men däremot en mycket nyttig erfarenhet.
Sport • Publicerad 21 januari 2002

- Det var väldigt lärorikt och kul att få smaka på det. Reza (Monzeri, förbundskaptenen) verkade nöjd med min insats, säger Lotta.

Uppdraget i Paris var Ystadstjejens största hittills i blågul tjänst. Tävlingen lockade ett stort intresse i Frankrike och läktarna var fullsatta.

- Jag kan säga att det var större än Österporthallen i alla fall. Det var ett enormt tryck när världsmästarna kom in. Karate är oerhört populärt i Frankrike och fransmännen dominerade totalt, berättar Lotta Ardin.

I kumite - 60 kilo ställdes hon mot en tjej från Skottland. Trots att Lotta ledde matchen in i det sista blev det respass direkt.

- Jag var nog lite överladdad och förlorade på att jag hade för hård kontakt. Jag blev lite ivrig på slutet när jag egentligen bara behövde bevaka. Det handlar väl lite om orutin men jag lärde mig att man inte ska vara riktigt så laddad, skrattar Lotta.

En ny landslagssamling väntar i slutet av februari. Sedan gäller det även att göra bra ifrån sig i SM om man vill vara med och tampas om platserna i truppen som åker till EM i mars.

- Jag siktar på att komma med till EM, hälsar Ystads landslagsbidrag i karate.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.