Peder och ”Steffi” uttagna i laget som rider nationsfinal i Barcelona

Ridsport Artikeln publicerades
Peder Fredricsen och Stephanie Holmén är båda med i Barcelonas nationshoppningar.
Foto: Mark Hanlon
Peder Fredricsen och Stephanie Holmén är båda med i Barcelonas nationshoppningar.

Inte mindre än två ryttare från Grevlundagården finns med i det svenska lag som senare i veckan rider final i nationshoppningsligan i Barcelona. Nämligen Peder Fredricson och Stephanie Holmén.

Tre EM-ryttare ingår i det svenska laget till nationshoppningsligans final i Barcelona senare i veckan. Det är Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson.

De kompletteras med Stephanie Holmén och Evelina Tovek som varit med i nationshoppningen i Kanada nyligen där Sverige slutade fyra.

"Det är ryttare som alla har varit med och vunnit Nations Cup i år och har varit i en otroligt bra form. Dessutom har alla varit i Barcelona innan, så det är ett rutinerat gäng", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Finalen i Barcelona startar på torsdag med 18 deltagande nationer. De åtta bästa lagen går vidare till söndagens finalomgång.

"Det viktigaste är att hästarna hoppar bra. Bara att ta sig från torsdagen till söndagens final är väldigt tufft. Det är vår första målsättning, sen får vi sätta nya mål efter det", säger Ankarcrona.

Sverige slutade sexa i fjol.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.