Per bryter kontraktet med St Otmar

Sejouren i Schweiz blir bara ettårig för Per Carlén som nu sagt upp kontraktet med TSV St Otmar.–Situationen blev ohållbar. Pengar som var avsedda för spelarförstärkningar går nu i stället till att sanera klubben ekonomi, säger Per Carlén.
Sport • Publicerad 7 februari 2007
Per Carlén har valt att bryta kontraktet med St Otmar i förtid och stannar bara säsongen ut i den schweiziska klubben. Var han hamnar nästa säsong vet han inte. Men förmodligen får vi även fortsättningsvis höra honom som expertkommentator i olika sammanhang.Arkivbild: Jan Andersson
Per Carlén har valt att bryta kontraktet med St Otmar i förtid och stannar bara säsongen ut i den schweiziska klubben. Var han hamnar nästa säsong vet han inte. Men förmodligen får vi även fortsättningsvis höra honom som expertkommentator i olika sammanhang.Arkivbild: Jan AnderssonFoto: 

Att St Otmar brottats med dålig ekonomi är ingen hemlighet och det har till och med talats om att klubben hotats av konkurs.

Men så långt kommer det inte att gå men situationen är tillräckligt illa för att Per Carlén nu i förtid bryter sitt kontrakt med klubben.

– Det är självfallet inte fel att sanera ekonomin men jag tycker inte man skulle göra det så här på en gång och så här drastiskt. Normalt sett är det en procedur man gör över fem-sex år. Nu går nya sponsorspengarna, två miljoner kronor, som var avsedda för spelarköp kommande säsong till att sanera ekonomin – bra för klubbens ekonomi men en katastrof rent sportsligt. Det var inte så det var tänkt när jag hoppade på det här jobbet. Jag trodde klubben skulle satsa för att bli en storklubb igen, säger Per och tillägger:

– Därför finns det ingen harmoni i laget. Vi är mitt uppe i "silly season" och spelarna har tankarna redan på annat håll inför nästa säsong.

Per berättar om att flera av klubbens bästa spelare redan aviserat att lämna klubben efter den här säsongen och just nu har Per endast tolv spelare på träningarna.

– Vi har inte ens 14 spelare så vi kan ha matchträning. Det är så illa att vi just nu har två målvakter som kantspelare, säger Per.

Per slutar dock med en gående gång utan stannar säsongen ut, det vill säga till och med den 31 maj.

Och han hoppas och tror att han innan dess hinner med att sätta en prydlig punkt även om St Otmar inte så här långt rosat marknaden utan ligger sjua och näst sist i ligan.

– Det har gått allt bättre och det återstår 14 omgångar och vi siktar på slutspel, säger Per.

Hur som helst riskerar laget inte att trilla ur – ligan utökas nämligen nästa år till tolv lag.

Var Per själv hamnar efter den här säsongen vet han inte i dagsläget.

– Tycker jag gjort mitt på ungdomssidan och är sugen på att ta hand om ett nytt seniorlag.

Hur blir det med din tjänstledighet på Österportskolan?

– Från början var det meningen att jag skulle stanna två år i Schweiz – så var det sagt, men tjänstledigheten har bara förlängts sex månader i taget.

Kan det bli så att du flyttar hem till Ystad?

– Ärligt talat vet jag inte hur det kommer att bli, säger Per som dock mellan raderna låter oss förstå att han nog inte skulle vara svårövertalad om han skulle erbjudas att ta över YIF: s A-lag kommande säsong.

Per har ju haft flera av spelarna i ungdomslagen – och självklart hade han tyckt det var roligt att återförenas med sonen Oscar som han har regelbunden kontakt med.

– Vi pratar med varandra nästan dagligen. Vi snackar om hur det gått i matcherna och liknande och jag hjälper honom att lägga upp träningen. Så man kan säga att jag fortfarande tränar honom även om det är på distans.

Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.