Annons

Polisen förhör hela Gais-truppen

Polisens nästa steg i utredningen av misstänkt matchfixning kring flera Gais-matcher.
Förhöra hela truppen.
Fotboll • Publicerad 1 december 2020
Polisen förhör alla i Gais-truppen i utredningen av misstänkt matchfixning. Arkivbild.
Polisen förhör alla i Gais-truppen i utredningen av misstänkt matchfixning. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Flera av Gais matcher under 2019 har sedan en tid tillbaka varit ett föremål för misstänkt matchfixning.

Polisen har nu beslutat att vända på varje sten för att få fram sanningen.

Annons

Nästa steg i arbetet är att hela truppen förhörs, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till TV4:s Fotbollskanalen.

– Det pågår en insats i Göteborg och vi kommer att prata med hela Gais A-lag. Vi är på plats nu och förhören pågår, säger han.

Förhören inleddes under tisdagen. Till att börja med är det den nuvarande truppen – spelare som ledare – som får svara på frågorna. När den delen är klar kommer polisen att ta kontakt med de som efter förra säsongen bytte klubb.

Enligt en tidigare intervju med Gårdare är det en utredning som går mot kriminella nätverk.

Gais-ordföranden Jonas Andersson har tidigare sagt att klubben informerats om utredningen. Han har även tagit avstånd mot matchfixning.

– Matchfixning är ju ett gift i idrotten och måste motverkas på alla sätt och vis. Att det förekommer har vi sett exempel och domar på, det är oerhört obehagligt att våra matcher verkar vara föremål för någon form av granskning. Jag vet inte så mycket mer, sade han till Expressen i förra veckan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons