unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stenson om Woods olycka: "Håller tummarna"

Golflegendaren Tiger Woods hade tur som överlevde den allvarliga trafikolyckan, enligt polisen. Han har opererats för en krossad fotled och ett benbrott.
Frågan är nu om Woods kan komma tillbaka till spel igen.
Golfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan.
Golfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan.
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Det var på en olycksdrabbad väg i Kalifornien som Woods, av okänd anledning, körde in i mitträcket innan bilen voltade, kraschade in i ett träd för att till slut totalkvaddad hamna vid sidan av vägen, tidigt på tisdagsmorgonen lokal tid (svensk tisdagskväll).

– Lyckligtvis var (bil-)interiören mer eller mindre intakt, vilket gav honom en dämpning som räddade livet. Annars hade det blivit en dödlig olycka, säger sheriff Alex Villanueva vid en presskonferens.

Woods skador ska inte vara livshotande. Han har fått ena fotleden krossad och en fraktur på det andra benet och akutopererades för betydande klämskador enligt chefsläkaren. Woods återhämtar sig nu på sitt rum på sjukhuset.

"Vi tackar alla för det överväldigande stödet", skriver Woods-lägret på Twitter.

På onsdagen meddelade polisen, enligt AFP, att Woods inte riskerar någon rättslig påföljd för vårdslöshet i trafiken.

– Det här är bara en olycka, säger sheriff Alex Villanueva.

Den svenska golfstjärnan Henrik Stenson säger att han hoppas att Woods kan komma tillbaka "på olika plan så fort som möjligt".

– Givetvis är mina tankar hos honom och hans familj, säger Stenson till TT.

"Måste fungera funktionellt"

Om Woods möjligheter att komma tillbaka som golfare på världselitnivå efter olyckan, säger Stenson:

– Tiger hade precis gjort sin femte ryggoperation. Han var bara i det läget att han puttade med en förlängd putter för att inte sätta tryck på ryggen. Vi vet inte om olyckan påverkat hans rygg och den rehaben han gjorde, säger Stenson.

– Ben- och fotledsbrott... det är jättesvårt att veta. Ska man kunna spela tävlingsgolf på högsta nivå måste man fungera funktionellt. Det är svårt att veta hur lång väg tillbaka han har. Det är klart att det här inte hjälper till utan drar ut på förloppet. Det är bara att hålla tummarna för att det är så minst dåligt som bara möjligt.

Ryggoperation i december

Det är inte första gången som Woods är inblandad i en bilolycka. I november 2009 uppdagades flera otrohetsaffärer efter det att Woods kraschat sin bil i närheten av hans och dåvarande hustrun Elin Nordengrens hem. Olyckan och skandalen som följde höll honom borta från golfen i flera månader.

Så sent som i december i fjol genomgick Woods en ryggoperation – hans femte i ordningen – för att försöka bli kvitt de ryggsmärtor som plågat den 15-faldige majorvinnaren i flera år.

Läs mer