Annons

Manchester City riskerar böter och poängavdrag

Premier League har haft Manchester City under lupp.
Resultatet?
Klubben riskerar att straffas för att ha brutit mot det ekonomiska regelverket.
Fotboll • Publicerad 6 februari 2023
Manchester City har brutit mot det ekonomiska regelverket, skriver Premier League.
Manchester City har brutit mot det ekonomiska regelverket, skriver Premier League.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Dagen efter 0–1-förlusten borta mot Tottenham och förlorade poäng i kampen om ligatiteln har Manchester City fått ett annat problem att ta hand om.

En oberoende utredning, som genomförts på order av Premier League, visar att den regerande mästarklubben vid flera tillfällen har brutit mot det ekonomiska regelverket under 2009-2018.

Annons

Klubben skriver i ett uttalande att de är "förvånade", och det med anledning av "den mängd material som Premier League har försetts med".

Undersökningen, som tog fyra år att genomföra, visar bland annat att City misslyckats med att tillhandahålla "korrekt finansiell information som ger en sann och rättvis bild av klubbens finansiella ställning" samt "fullständiga detaljer om tränarersättning i relevanta kontrakt".

Under perioden vann City ligatiteln vid tre gånger: 2012, 2014 och 2018.

Regelbrotten kommer att utredas vidare av en oberoende kommitté.

"Klubben välkomnar granskningen av den oberoende kommittén, för att opartiskt överväga den omfattande samlingen av obestridliga bevis som finns till stöd för vår ståndpunkt", skriver klubben i uttalandet på sin webbplats.

Enligt AP ger Premier Leagues reglemente utrymme för att straffa City med dryga böter och poängdrag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons