Annons

Proppen räds Köpenhamns försvarsspel

- Nu blir det ett helt annat försvarsspel som vi ställs emot. Det blir första gången vi möter ett tufft offensivt försvar, säger IFK Ystads tränare Jan "Proppen"Karlsson som efter kvartsfinalsegern mot Tumba, 24-20, blickade fram emot kvällens semifinal (kl 21) mot FC Köpenhamn.
Sport • Publicerad 24 augusti 2002

I kvartsfinalmötet mot Tumba klev Krzysztof Fatalski fram som den store segerherren med åtta mål. - Definitivt en av hans bästa matcher i IFK, menade en helnöjd Proppen. När nu Tumba tog Kaupo Palmar hårt blev det luckor för de andra som exempelvis Fatalski utnyttjade på ett bra sätt. Bortsett från inledningsminuterna då Tumba gjorde 2-0 var det här IFK Ystads match som så småningom gick fram till 13-8 i paus. I den andra halvleken kom Tumba emellertid igen starkt efter bland annat fyra raka mål av Johan Lindberg. Tumba var ett tag så pass nära som 21-19. - Vi gick ner oss lite i den andra halvleken och blev lite bekväma av oss i försvarsspelet då också Johan hade en bra period. Men jag är nöjd med att vi tog oss samman och höjde oss igen i slutminuterna, menade IFK-tränaren. Vad är du mest nöjd med? - Det finns mycket som var bra. Att vi bara släppte in åtta mål i den första halvleken exempelvis. Och att vi var bra på båda kanterna och att vi var farliga över hela banan och att vi skapade en del kontringslägen. Förutom Köpenhamns försvarsspel, vad kan man mer säga om laget? - Det är ett mycket bra lag med Morten Krampau i spetsen. Vi jagar för övrigt revansch - vi förlorade ju mot dem i Köpenhamn för ett tag sen. I IFK plussar vi förutom Krzysztof Fatalski för Linus Nilsson som avlöste Fatalski på ett bra sätt. Fredrik Nilsson i målet får också klar godkänt.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons