Annons

Publik släpps in i Serie A

Fotboll • Publicerad 19 september 2020
Serie A startade på lördagen med bland annat Verona–Roma. Från och med i morgon, söndag, tillåts upp till 1|000 åskådare per match.
Serie A startade på lördagen med bland annat Verona–Roma. Från och med i morgon, söndag, tillåts upp till 1|000 åskådare per match.Foto: Paola Garbuio/AP/TT

Fotbollsklubbarna i italienska Serie A kan ta in upp till 1 000 åskådare på sina matcher från och med söndag.

Det meddelar idrottsministern Vincenzo Spadafora.

Annons

Regionerna Emilia Romagna – med Parma, Sassuolo and Bologna i Serie A – och Venetien – där Verona ligger – hade redan gett sina lag klartecken för att ta in 1 000 åskådare per match. Men en överenskommelse mellan alla regioner och regeringen gör nu att tillståndet gäller i hela Italien.

Nästa steg, meddelade Spadafora, är att tillståndet ska gälla alla idrotter på alla nivåer och att antalet tillåtna åskådare ska utökas.

– Vi kommer att ta fram riktlinjer som innehåller en procentsats på antal åskådare i förhållande till arenakapaciteten, sade han.

Serie A startade på lördagen med två matcher och fortsätter under söndagen. Verona hann aldrig få i gång biljettförsäljning till sin match mot Roma, men släppte in familjemedlemmar och vänner till spelarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons