Publikfritt på amerikansk racingklassiker

Bilsport • Publicerad 4 augusti 2020
Indianapolis Motor Speedway utan publik. Så kommer det också att bli när klassiska Indy 500 körs. Arrangören har beslutat att tävlingen ska avgöras utan publik på grund av den ökade smittspridningen. Arkivbild.
Indianapolis Motor Speedway utan publik. Så kommer det också att bli när klassiska Indy 500 körs. Arrangören har beslutat att tävlingen ska avgöras utan publik på grund av den ökade smittspridningen. Arkivbild.Foto: Darron Cummings/AP/TT

Klassiska racingtävlingen Indianapolis 500 kommer att köras utan publik. Detta sedan arrangören tvärvänt på grund av ökningen av coronasmittade i Indiana.

Den klassiska deltävlingen i Indycar-serien hade från början planerats att köras inför nästan 100 000 åskådare, vilket var 25 procent av publikkapaciteten på den jättelika banan. Men nu får förarna, däribland svenskduon Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson, köra inför tomma läktare den 23 augusti.

Spridningen av coronaviruset har skjutit i höjden i flera delstater i USA som redan har drabbats hårt av covid-19 med över 150 000 döda. Enligt arrangören har antalet smittade i området Marion County, där tävlingen körs, tredubblats den senaste tiden.

Indy 500 skulle egentligen ha körts den 24 maj, men flyttades fram i tre månader på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.