Annons

Räkna med nykomlingen

Blentarps BK nöjer sig inte med fjorårets kvalseger och avancemang till division 6. Klubben har för avsikt att blanda sig i toppstriden direkt även i Österlensexan.
Sport • Publicerad 20 januari 2005
Blentarpstränaren Jimmie Lasson, i mitten, ser de notoriska målskyttarna Eric Persson och Jonas Andersson som nyckelspelarna i sitt lag. Blentarp gör i år comeback i division 6 och har till sin stora glädje hamnar i Österlensexan.Bild: Sprisse Nilsson
Blentarpstränaren Jimmie Lasson, i mitten, ser de notoriska målskyttarna Eric Persson och Jonas Andersson som nyckelspelarna i sitt lag. Blentarp gör i år comeback i division 6 och har till sin stora glädje hamnar i Österlensexan.Bild: Sprisse NilssonFoto: 

– Vår primära målsättning är att hamna bland de fyra främsta, det vill säga ta en kvalplats till femman. Jag anser att det här laget egentligen var moget för spel i sexan redan i fjor, säger tränaren Jimmie Lasson.

Hoppsan, ingen nykomlingsblygsamhet här inte!

Annons

– Nej, vi spelade i en tuff division 7-serie förra säsongen med flera duktiga lag från Malmö- och Trelleborgstrakten så jag tror att vi är ganska bra rustade och väl förberedda, fortsätter Jimmie.

Jimmie Lassons optimism har uppenbarligen smittat av sig på spelarna också. Det ställs upp mangrant på varenda träning och alla ger järnet.

– Det kan ju vara lite svårt ibland att motivera folk att ge sig ut och träna när det är lite sämre väder men vi har pratat om den saken och killarna vet att enda vägen till framgång är att jobba hårt även under den här delen av säsongen. Blentarps tränare säger sig ha ett jämnt lag till sitt förfogande men det finns ändå två nyckelspelare som det är viktigt att det stämmer för, nämligen spjutspetsarna Eric Persson och Jonas Andersson. När Blentarp blev trea i en av de västra sjuorna i fjor gjorde de tillsammans 34 mål och i de båda kvalmatcherna mot Harlösa svarade de för inte mindre än dussinet fullt!

– Alla spelare är förstås viktiga men visst är Eric och Jonas våra nyckelspelare. Det märks tydligt när de av någon anledning inte är med på planen.

Men Blentarp står inte och faller med dessa båda. BBK har fått en handfull nyförvärv också, där samtliga lagdelar fått tillskott. Jimmie Lasson gläds inte minst åt Johan Hjalmarssons och Johnny Jönssons inträde.

– Johan är i mina ögon en stark innermittfältare, en riktig Håkan Mild-typ. Johnny är målvakt som tagit upp karriären igen och det känns bra så att det blir lite konkurrens om målvaktsposten med David Svantesson. Men jag vill understryka att samtliga nya är med och konkurrerar om platserna i startelvan. Att vi lyckats bredda truppen är en stor trygghet.

Blentarp kör sin fysträning inomhus nu under perioden januari-mars och nöjer sig med ett utomhuspass i veckan så här långt.

Och tur är kanske det. Träningsmöjligheterna är nämligen inte de bästa. På den nya idrottsplatsen i Blentarp finns ingen grusplan och anläggningens träningsplan har inget elljus. Det blir alltså till att, åtminstone fram till utgången av mars månad, träna på Salsbjer i Sövde på en ofta vattensjuk grusplan avsedd för sjumannafotboll. Inte det lättaste när träningarna besöks av i snitt 25 man.

Fast om Blentarps BK lyckas blanda sig i toppstriden i sin nya omgivning i Österlensexan kan man säkert ha överseende med detta lilla problem.

Fredrik Sörensson

Annons

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@allehandasyd.se

FOTBOLL SÖVDE
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons