Annons

Räkna med Ravi!

Ravi IF har haft en uppåtgående trend de senaste säsongerna och den tycks fortsätta även i år.Tränaren Anders Leufstedt kan räkna in en handfull kompetenta nyförvärv och förhoppningen är därför att ta steget upp i division 6.
Sport • Publicerad 12 januari 2005

– Ja, vi hade ju som målsättning att ta oss till kvalspel i fjor och det lyckades vi med även om vi inte klarade att gå upp. Därför kan vi ju knappast sikta lägre i år. Vi vill upp i sexan, antingen direkt eller via kval, säger Anders, som liksom i fjor delar på tränarsysslan tillsammans med Pontus Carlberg.

47-årige Leufstedt får samma fråga varenda vår; om han tänker fortsätta att spela själv. Och svaret är alltid detsamma.

Annons

– Jag har ju haft lite problem med ett knä men jag var med i Kamratcupen nyligen så om det kniper kan jag tänka mig att spela även när utomhussäsongen drar igång.

De som gett upphov till Ravis gryende optimism är en handfull nyförvärv som alla är högaktuella för spel i startelvan. Målvakten Lars Wedin har visserligen inte spelat fotboll de senaste säsongerna men har viss rutin att falla tillbaka på och kommer garanterat inte att göra bort sig i division 7 om han får chansen.

På försvarssidan kan Ravi räkna in Christian Nilsson, Tony Ingner och Henrik Röjthammar. Christian kommer närmast från Brösarp medan Tony och Henrik tagit steget över från Kivik.

– Christian är en mycket bra spelare som vi hyrde av Brösarp under en månads tid i fjor. Nu känner han att han vill spela för oss och det är vi glada över. Och i Henrik och Tony har vi fått två rutinerade spelare, fortsätter Anders Leufstedt.

Det kanske främsta och starkaste namnet på förvärvssidan är ändå Mattias Thulin. Med sina erfarenheter från bland annat Brösarp blir han ett tungt tillskott för Ravi. Meningen är att hans kunnande ska användas i kedjan. Där är det tänkt att han ska kampera ihop med Alexander Holmgren. Det är inte bara nyförvärvens kompetens som höjer slagstyrkan på Ravi. Med en breddad trupp ökar konkurrensen om platserna och det medför ju inte sällan ett bättre drag vid träningstillfällena.

– Visst är det så. Att vi blivit fler hoppas jag ska innebära att träningsfliten blir större. Ingen ska kunna känna sig säker på sin plats.

Sedan i höstas har Ravi tränat inomhus i sporthallen i Kivik en gång i veckan. Laget fick beröm för sina insatser i Kamratcupen där det blev avancemang från gruppspelet. Inomhusträningen kommer att fortsätta några veckor till innan det är dags att flytta ut i början av februari.

Väl ute ska det laddas inför seriespelet som Anders Leufstedt tror blir ganska kämpigt.

– Vi har ju hamnat i en serie med flera lag från Kristianstadstrakten och motståndet ser, i alla fall på pappret, tuffare ut än i fjor. Men vi står fast vid målsättningen att minst ta oss till kval. Vi har bra spelare på alla platser och är inte lika känsliga för skador som vi var här om året när truppen var betydligt tunnare, avslutar Anders Leufstedt.

Fredrik Sörensson

Annons

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@allehandasyd.se

FOTBOLL RAVLUNDA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons