Rallycrossfest dubbelt upp på Svampabanan

Tomelilla Artikeln publicerades
Richard ”Lillen” Persson och Andreas Hellkvist fightades om segern i fjor.
Foto:Hanna F.Ellborg
Richard ”Lillen” Persson och Andreas Hellkvist fightades om segern i fjor.

I helgen blir det rallycross i massor på Svampabanan då Götalands- och Svealandscupen dubblerar med tävlingar såväl på lördagen som söndagen

Numera samarbetar Götalands- oh Svealandscupen i rallycross såtillvida att man vid två tillfällen, en gång i Götaland och en i Svealand, kör båda cuperna tillsammans.

I helgen är det dags för ett sådant dubbelarrangemang i Tomelilla där man också dubblerar såtillvida att man kör en deltävling på lördagen och en på söndagen.

– Totalt är vi 67 anmälda förare vilket kanske är lite färre än vi hoppats på. Men det beror delvis på att man ändrat i reglementet för SM-tävlingarna när det gäller däcken. Många drar sig kanske sig för att skaffa en uppsättning däck till bara enbart för att kunna delta här, säger tävlingsledaren Kjell-Åke Hellkvist.

Klasserna som står på programmet är klass 1, klass 2, klass 4, juniorer och nya historiska klassen.

– På sikt tror jag den historiska klassen blir en succé men detta är första tävlingen och många har kanske inte hunnit få i ordning på sin bil. Hittills är det bara två anmälda, bland dessa gamle europamästaren Per-Ove Davidsson i en Volvo 140. I princip gäller 1980 års reglemente och förarna måste vara över 50 år. I och med att det är så få deltagare kommer dessa att tävla tillsammans med klass 4 som är snarlik, fortsätter Hellkvist.

Bland deltagarna kan nämnas Rasmus Olsson, Karlskrona, som leder klass 2 i SM. En handfull lokal förare ställer upp, bland dessa kan nämnas Richard ”Lillen” Persson i klass 1 och Rasmus Berggren i klass 4 som blev SM-trea i fjor.

Båda dagarna inleds tävlingarna klockan tio och klockan 14 finalerna påbörjas med prisutdelning vid 15-tiden.