Rallycrossfest på Svampabanan

Det är dukat för rallycrossfest i Tomelilla i helgen. På Svampabanan avgörs då den första deltävlingen i Evocupen, utbrytartävlingen som blev en sån succé i fjor.
Sport • Publicerad 16 maj 2002

Evocupen skiljer sig från SM bland annat genom att man tilllåter också andra typer av bilar, exempelvis Volvo Pv. Till premiären i Tomelilla är 110 förare anmälda i de olika klasserna, bland annat klass 1 och klass 2 i den Supernationella klassen. Bland deltagaran märks bland annat Ingemar Bjöörn, Vännäs som vann SM 1999 och som vann Evo-cupen 2001 samt Micke Stark som vann SM supernationella klass 1 såväl 2000 som i fjor. I Supernationella klass 2 (max 2 400 cc) finns ett intressant namn i Malmökillen Kristian Gerdtsson som kom tvåa i Evocupen klass 2 i fjor med en så pass ovanlig bil som Opel Corsa. Kristian förlorade med ynka två poäng. Och självklart finns en hel del lokal förare med på startlinjen. För den som lyckas bra i cupen finns stora pengar att tjäna. Totalt får slutsegraren hela 50 000 kr. Tilläggas kan att Viasport kommer att sända från tävlingarna på Svampabanan. Övriga deltävlingar i EVO-cupen är Piteå (8-9 juni), Älvsbyn (20-21 juli), Strängnäs (17-18 augusti) samt finalen i Arvika (7 september)

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.