Annons

Richard Nilsson åter i YIF

Ystads IF behövde inte gå över ån efter vatten när det gällde att förstärka truppen. I går blev det nämligen klart att Richard "Rille" Nilsson återvänder till klubben efter sin sejour i Stav-sten.
Sport • Publicerad 3 januari 2005
Fightern, pådrivaren och mittsexan Richard Nilsson återvänder till YIF. Om allt går i lås gör han comeback redan i den allsvenska premiären på fredag. Arkivbild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Allt sedan Urban Wangel skadades har YIF funderat på att förstärka truppen när det gäller mittsexpositionen.

Med tanke på osäkerheten kring Urbans comeback har klubben helt enkelt tyckt det varit lite vanskligt att ge sig in i det all-svenska seriespelet med enbart en enda utpräglad mittsexa – Ola Netterheim.

Annons

– Urban ska göra ett test den 24:e men även om han skulle bli godkänd då behöver han 14 dagar för att komma i gång och då återstår det bara sex matcher av all-svenskan. Därför var det helt enkelt nödvändigt att få ytterligare en mittsexa, säger YIF-tränaren Robert Hedin.

Och i går blev det således klart med en förstärkning. Richard Nilsson återvänder till klubben efter en och en halv säsong i Stavsten och redan i går deltog han i träningen.

– Skoj att vara tillbaka. Jag känner de allra flesta sen tidigare. Det är väl bara Fredrik Larsson och Peter Carlsson som jag inte känner sen tidigare. Martin Ljungkvist kom visserligen samtidigt som jag lämnade YIF men honom har jag spelat tillsammans med i IFK Ystad, säger Rille.

Robert Hedin tycker självklart det är skönt att YIF fått ytterligare en mittsexa.

– Dessutom är Rille en bra försvarsspelare. Han har i varje fall varit duktig när vi mött honom. Han är också en härlig pådrivare och det är självklart en fördel att han känner oss och vi honom.

Övergången har för övrigt gått väldigt snabbt.

– Det var i förra veckan som Tommy Eikedahl ringde och frågade om jag var intresserad, berättar Richard.

Rille har hela tiden bott kvar i Ystad och slipper nu att pendla till Trelleborg för träning och matcher.

Stavsten har redan gett sitt samtycke till övergången och YIF räknar med att Richard blir spelklar redan till den allsvenska premiär-en mot Lindeskolan på fredag. Men kanske blir Rille inte det enda nytillskottet till truppen.

YIF har under en tid haft kontakt med två spelare från det forna Jugoslavien varav den ena fortfarande är aktuell.

Annons

– Den ena är mittsexa och honom är vi inte längre intresserad av i och med att vi nu fått Richard. Den andre är en högerhänt skytt och allroundspelare på nio meter som för närvarande spelar i en grekisk klubb där han emellertid inte fått någon lön. Han lär vara duktig – en riktig bombare men jag har ännu inte haft tillfälle att studera honom på video. Det är Kos (H 43.s tränare Veroljub Kosovac) som har tipsat oss om honom. Det är möjligt att vi tar honom men först vill jag studera honom ordentligt på video eftersom jag aldrig tidigare har sett honom, avslutar Robert Hedin.

Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se

HANDBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons