Annons

Rickardssons nya uppdrag – i parasport

Den förra skidstjärnan Daniel Rickardsson blir förbundskapten för paralandslaget i skidor och skidskytte.
"Parasport har en extra dimension som jag tycker är spännande", säger han.
Parasport • Publicerad 7 september 2023
Daniel Rickardsson. Arkivbild.
Daniel Rickardsson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Den dubble OS-guldmedaljören ska leda landslaget tillsammans med Nina Jonsson som funnits med i ledarteamet runt laget sedan tidigare.

"Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget tillsammans med Nina. Det är en stor möjlighet för mig att utvecklas som ledare samtidigt som jag hoppas kunna hjälpa våra åkare att ta nästa steg i deras utveckling", säger Rickardsson i ett pressmeddelande.

Annons

Rickardsson har redan provat på parasporten som aktiv. Den förra vintern var han guide till skid- och skidskyttestjärnan Zebastian Modin. Det blev succé direkt. Modin och Rickardsson tog bland annat fyra VM-medaljer på hemmaplan i Östersund.

"Det här blir en helt annan roll där jag ska utveckla hela laget. Parasport har en extra dimension som jag tycker är spännande då varje individ har särskilda förutsättningar. Det gör att du som ledare behöver vara kreativ och tänka i nya banor. Vi kommer jobba hårt för att hitta vägar för varje enskild aktiv som optimerar deras potential", säger 41-åringen.

Två jobb

Med det nya uppdraget kommer Rickardsson att ha två förbundskaptensroller den kommande säsongen. Förutom för paralandslaget är Rickardsson sedan i somras förbundskapten för skidskytteförbundets nybildade juniorlandslag.

"I juniorlandslaget har jag en mer utpräglad tränarroll medan den i paralandslaget är mer omfattande och övergripande. Jag kommer ta med mig bra saker från båda landslagen och ser en stor fördel i att kombinera de här rollerna", menar Rickardsson.

Ettårskontrakt

Niclas Grön, chef för Svenska parasportförbundets elitverksamhet, är nöjd med att få fortsätta samarbetet med Rickardsson.

"Det finns få personer i Sverige som besitter Daniels kompetens. Han vet vad som krävs för att lyckas och besitter en extremt hög kompetens inom träningsoptimering. Jag är övertygad om att han, tillsammans med Nina, kommer ge varje åkare de bästa förutsättningarna för att lyckas", säger Grön.

Kontraktet med parasportförbundet är på ett år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons