Rivstart för Marsvinsholm

Brottningssäsongen är igång igen och för Marsvinsholms del kunde den knappast startat bättre. På tre olika fronter har MIF:arna skördat framgångar den senaste tiden.
Sport • Publicerad 21 september 2009

Senast var det på Hilding cup i Hästveda där Jonathan Jersgren gjorde en stark comeback efter den handskada som hindrat honom från tävlande sedan april. Jonathan, som tävlar i ungdom 76 kg, vann sin klass efter fyra raka segrar. I finalen mot Ballingslövs Jonas Plato blev det utklassningssiffror, 5–0, 6–0.

I fredags var Alexander Jersgren och Pans Kalle Persson med i det Skånelag som besegrade det danska juniorlandslaget i en match i Eslöv. Alexander vann sin match i 74 kg-klassen på teknisk överlägsenhet och Kalle vann på fall i sin 84 kg-klass. Totalt vann Skåne matchen med 7–3.

Nyligen var även en sju man stark trupp från sydöstra Skåne på plats i Richtoffcupen i Limhamn och utdelningen var synnerligen god även där. I knatte 29 kg vann Jakob Jersgren och Tobias Tjörnby kom tvåa.

I knatte 32 hamnade Dennis Alsén på tredje plats och Marcus Tjörnby på fjärde.

I knatte 32 tog Pans Daniel Mårtensson hand om slutsegern efter att ha besegrat Elias Andersson i finalen och i knatte 47 kg slutade Adam Lloyd på andra plats.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.