Annons

Roglics revansch – vann tempoloppet

Efter ett tufft år med motgångar fick Primoz Roglic sin revansch. Slovenen vann tempoloppet på cykel i OS i Tokyo.
Cykel • Publicerad 28 juli 2021
Primoz Roglic tog OS-guld på tempoloppet.
Primoz Roglic tog OS-guld på tempoloppet.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Primoz Roglic var överlägsen i tempoloppet över 44,2 kilometer. Segermarginalen till tvåan Tom Dumoulin var över minuten, 1.01,39.

För den slovenske världsstjärnan är OS-guldet en stor revansch. För ett år sedan var han i ledning i Tour de France inför avslutningen bara för att se landsmannen Tadej Pogacar knäcka honom i tempoloppet på den näst sista etappen och ta totalsegern.

Annons

I årets Tour de France var Roglic en av favoriterna till totalsegern, men kraschade på den tredje etappen. Han bröt senare det klassiska etapploppet för att i stället fokusera på OS. Den strategin gav utdelning.

Roglic gjorde en slät figur i linjeloppet i lördags och såg ut att ha sparat sina krafter, medan flera av cyklisterna som var inblandade i tätstriden i det krävande loppet inte kunde mäta sig på tempot.

Storfavoriten, den belgiske tempospecialisten Wout van Aert, kom tvåa i linjeloppet i lördags och slutade nu först på sjätteplats.

Primoz Roglics guld är det första Slovenien tar i cykel. Det blev även brons i linjeloppet genom Tadej Pogacar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons