Annons

Sagnia om skadan: "Frustrerande"

Khaddi Sagnia var i sitt livs form och hade äntligen tagit sin första seniormedalj.
Då kom ännu en knäskada, bara två månader före OS.
Friidrott • Publicerad 3 juli 2021
Khaddi Sagnia gör säsongsdebut på söndagen efter sin senaste skada.Foto: Ali Lorestani/ TT

Att skador hör till i idrotten har Khaddi Sagnia fått lära sig den hårda vägen. Hon slog visserligen igenom tidigt, men har efter det haft stora skadeproblem, främst två korsbandsskador.

Efter en stark inomhussäsong, där hon bland annat tog brons på inne-EM, var vägen dock utstakad mot årets största mål, OS i Tokyo.

Annons

Men så gjorde sig det ena knät påmint igen under våren. En flisa i ena menisken krävde en mindre operation och gjorde att Sagnia inte kunnat tävla förrän nu, i söndagens Diamond League-gala på Stockholms stadion.

"Tappar mycket"

Det återstår då mindre än en månad till damernas längdhoppskval i Tokyo.

– Jag lägger all min tid på det här och när man verkligen är på väg att bli bättre och bättre kommer det här och förstör allting, säger hon.

– Det blir ett avbrott och man tappar väldigt mycket. Nu blir det väl att starta från noll igen. Men som tur är har jag med mig en bra inomhussäsong och en väldigt bra höst av träning.

"Det var okej"

De senaste sex veckorna har till största delen ägnats åt rehabilitering och hennes första längdhoppspass med full ansats var så sent som i tisdags.

Men en framgång på OS i Tokyo finns fortfarande som ett stort mål.

Och att ge upp efter ännu en skada var aldrig på tal.

– Jag har ju aldrig känt att jag vill sluta. Jag har ju också bevisat att varje gång jag kommit tillbaka har jag gjort det bättre än tidigare, säger 27-åringen.

– Nu när jag behövde opereras och det var två månader kvar till OS kanske det inte ens skulle bli ett OS för mig. Men det var okej. Jag tänkte inte heller skynda och låta något mer hända.

Fakta: Khaddijatou ”Khaddi” Sagnia

Född: 20 april 1994 i Helsingborg, uppvuxen i Hjällbo i Göteborg.

Bor: Göteborg.

Klubb: Ullevi FK.

Gren: Längdhopp.

Personbästa: 6,92 meter både inomhus och utomhus.

Meriter i urval, längd: 3:a på inne-EM 2021, 7:a på VM 2015, 6:a på inne-VM 2018, 6:a på EM 2016 och 7:a 2018. Guld i tresteg på ungdoms-OS 2010, flera SM-guld i bland annat längd, 100 meter och tresteg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons