Annons

Salminen slutade nia i finnjolle

Segling • Publicerad 3 augusti 2021
Det blev en niondeplats i finnjolle för Max Salminen.
Det blev en niondeplats i finnjolle för Max Salminen.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det blev till slut en nionde plats i finnjolle för den svenska seglaren Max Salminen. Han kom på sista plats i den avslutande medaljseglingen, men var redan inför avgörandet borta från kampen om medaljerna.

Därmed kan OS-karriären vara över för Salminen som tog OS-guld i starbåt tillsammans med Fredrik Lööf i Weymouth 2012 och en sjätteplats i finnjolle i Rio för fem år sedan,.

Annons

Klassiska finnjollen försvinner från det olympiska programmet efter årets OS och Salminen har varit osäker på om och hur han ska satsa vidare med tävlingsseglingen.

Giles Smith blev den sista olympiska mästaren i finnjolle. Det är femte gången i följd en britt vinner den klassen i OS.

Det har tävlats i finnjolle i OS sedan 1952, men nu försvinner klassen eftersom IOK vill få in fler mixade seglingsklasser med både damer och herrar i besättningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons