Annons

Samuelsson nära ny pallplats – sköt bort sig

Sebastian Samuelsson såg länge ut att vara på väg mot sin fjärde pallplats i jaktstart för säsongen, men med två bom i det sista skyttet försvann hoppet om pallen för svensken, som slutade sjua.
Skidskytte • Publicerad 16 januari 2022
Sebastian Samuelsson slutade sjua. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson slutade sjua. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Samuelsson gick ut som 18:e man, efter att ha skjutit bort sig i torsdagens sprint, men klättrade snabbt genom fältet tack vare stabilt skytte. Inför det sista skyttet var en pallplats inom räckhåll.

Då kom bommarna.

Annons

Två bom i det sista skyttet gjorde att Samuelsson sjönk genom fältet och han åkte över mållinjen som sjunde man, 40 sekunder efter segraren Quentin Fillon Maillet som försvarade sin seger från sprinten.

– Det är surt. Jag tänker på det fjärde varvet att jag måste gå hårt. Jag är ganska trött när jag kommer in på vallen, jag kanske gjorde fel och gick för hårt, säger Samuelsson till SVT.

Han är dock nöjd med säsongen hittills, och går in i OS-uppladdningen med en bra känsla.

– Jag är jättenöjd. Nu är jag väl tvåa i den totala världscupen, jag har gjort det väldigt bra såhär långt, säger han.

Näst bästa svensk blev Peppe Femling som tog en liten revansch efter skyttehaveriet i lördagens stafett, där han sköt på fel tavla och grusade de svenska chanserna på en pallplats. Femling gick i mål som 19:e, med två bom.

Martin Ponsiluoma hade ett riktigt mardrömsskytte i sista stå, hela fyra bom blev det där och han slutade på 26:e plats.

– Jag tänker att jag ska gå in och ta vara på chansen, säger han till SVT om känslan inför det sista skyttet.

– Sen börjar det dåligt sen är det en kant från att det blir fem bom. Nej, det är katastrof den sista serien, säger han.

Jesper Nelin slutade 44:a och Oskar Brandt 54:a.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons