Annons

Saudiarabien om ryskt förbundsbyte: Inga problem

Saudiarabien skulle inte invända mot att Ryssland går med i det asiatiska fotbollsförbundet. Det uppger landets idrottsminister för AFP.
Fotboll • Publicerad 1 februari 2023
Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, ser inga problem med ett ryskt fotbollsförbundsbyte. Arkivbild.
Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, ser inga problem med ett ryskt fotbollsförbundsbyte. Arkivbild.Foto: Amr Nabil/AP/TT

Ryssland kan komma att byta fotbollsförbund, från europeiska Uefa till asiatiska Afc, för att ta sig tillbaka till internationell tävlingsfotboll.

Ryska tjänstemän luftade tanken om byta konfederation i december ifjol. Detta som en konsekvens av att det europeiska fotbollsförbundet stängt av Ryssland från internationellt spel – på grund av landets invasion av Ukraina.

Annons

Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, uppger under Afc:s kongressmöte i Bahrain att han inte ser några problem med ett ryskt förbundsbyte.

– Om Fifa och Afc tillåter det och det finns en fördel för Asien så tycker jag inte att det är några problem, säger han till nyhetsbyrån AFP.

Att gå med i Afc skulle bland annat innebära att Ryssland i framtiden kommer att spela VM-kval mot asiatiska länder samt att landets klubblag deltar i asiatiska tävlingar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons