Annons

Sävehofstjärna tillbaka efter blodpropp

I mars fick Nina Koppang beskedet om blodproppar i lungorna. Då var det osäkert om hon skulle kunna fortsätta spela handboll. Nu står hon på planen med Sävehof igen.
Handboll • Publicerad 12 augusti 2022
Nina Koppang är tillbaka på handbollsplanen efter blodpropparna. Arkivbild.
Nina Koppang är tillbaka på handbollsplanen efter blodpropparna. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det läkare först misstänkte var covid-19 visade sig vara något som kunde sätta stopp för karriären. Landslags- och Sävehofstjärnan Nina Koppang hade drabbats av blodproppar i lungorna.

– Jag vet inte ännu, svarade hon då på om hon skulle kunna spela handboll igen.

Annons

På Koppangs Instagram kommer glädjande besked där man kan se henne göra mål för Sävehof igen med texten:

"Första matchen på åtta månader. Tacksam för att vara tillbaka och spela med er Sävehof dam".

Sävehof förlorade visserligen träningsmatchen med 24–30 mot danska klubben Aarhus United men Koppangs återkomst är ett plåster på såren.

Blodpropparna upptäcktes i vintras efter att hon fått andningssvårigheter under en Champions League-match. Två månader efter första symptomen, och en rad undersökningar senare, stod det klart att blodpropparna satt i båda lungorna. Koppang medicinerades med blodförtunnande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons