Annons

Scandinavium rivs – ersätts med ny multiarena

Ishockey • Publicerad 25 januari 2021
Politikerna i Göteborg är överens: Scandinavium ska rivas och ersättas med en ny multiarena. Arkivbild.
Politikerna i Göteborg är överens: Scandinavium ska rivas och ersättas med en ny multiarena. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Den klassiska arenan Scandinavium i Göteborg, bland annat hemmaplan för ishockeylaget Frölunda, har snart gjort sitt. Efter en blocköverskridande överenskommelse i Göteborgs kommunfullmäktige står det klart att arenan, som invigdes 1971, är tänkt att ersättas med en ny multiarena, skriver Göteborgs-Posten.

I anslutning till multiarenan planeras också en hall som är tänkt att ersätta Lisebergshallen, där bland annat handbollslaget Redbergslid huserade innan den revs 2019.

Annons

När projektet ska vara klart är fortfarande osäkert.

– Det är svårt att ge ett exakt besked. Det ska fram detaljplaner och bygglov, så det ligger en bit framåt i tiden, säger kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M), till GP.

Alla partier utom Miljöpartiet och Sverigedemokraterna står bakom beslutet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons