Annons

"Kommer att svida, länge, göra ont, länge"

Caroline Seger var tårögd när hon gjorde sin första intervju efter den missade straffen och den förlorade OS-finalen mot Kanada i Yokohama.
Fotboll • Publicerad 6 augusti 2021
Caroline Seger tröstas av en ledare efter OS-finalförlusten och den missade straffen mot Kanada. Hedvig Lindahl deppar i bakgrunden.Foto: Henrik Montgomery/TT

När Sveriges 36-åriga lagkapten stegade fram mot straffpunkten för den femte straffen hade veteranen, som gjort över 200 A-landskamper, chansen att skjuta ett historiskt OS-guld till Sverige.

– Jag kände att det var ett ypperligt tillfälle att kröna karriären med något otroligt, säger hon.

Annons

Men Seger sköt högt över Stephanie Labbés ribba, Kanada gjorde mål på den efterföljande straffen och avgjorde sedan i den sjätte straffomgången sedan även Jonna Andersson missat för Sverige.

– Det kommer att svida, länge, och göra ont, länge, säger Seger med eftertryck.

"Har förlorat guldet"

38-åriga veteranmålvakten Hedvig Lindahl, som precis som Seger kan ha gjort sin sista landskamp, räddade två av Kanadas straffar i straffläggningen och var på Julia Grossos avgörande.

Det räckte inte för Sverige som inte har tagit ett mästerskapsguld sedan EM 1984.

– Hälften av oss förstår nog inte att det här har hänt, säger Hedvig Lindahl till Discovery och fortsätter:

– Jag gillar de här situationerna Jag vet inte vad straffskyttarna kände, det blev kanske för stort kanske.

Gerhardsson lider med veteranerna

Förbundskapten Peter Gerhardsson, som lett Sverige till ett VM-brons 2019 och ett OS-silver 2021, kände med sina landslagsveteraner efter förlusten.

– Jag vet inte hur alla mår, men det klart att det var väl bland det tuffaste någon varit med om. Det här visar vad idrott är ibland. Det är inte sagor. Det hade blivit en väldigt bra historia om Seger hade satt den och Hedvig räddar bollar. Det perfekta avslutet, säger han till Discovery och fortsätter:

– Men idrott är inte så. Idrott är något annat. Idrott är verklighet. Ibland förlorar man sådana här matcher och ibland vinner man andra. Det finns ingen logik i det här.

– (Det är) naturligtvis oerhört tungt. Men jag lider personligen mer med de här spelarna, Seger och Hedvig framförallt, som varit med under jättelång tid. "Kosse" också naturligtvis som är väldigt bra i matchen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons