Serien inte alltid prio ett för Mif

Det blir inte alltid det starkaste laget som kommer att förvara Marsvinsholms färger i årets seriebrottningen. Stora individuella tävlingar kommer i vissa lägen att prioriteras högre.
Sport • Publicerad 16 september 2009
Det var full rulle på träningen i Marsvinsholms brottningslokal när YA hälsade på inför den stundande seriepremiären. Klubben har gott om aktiva och tränare för gänget är precis som tidigare Jörgen Olsson som här håller ett vakande öga över sina adepter.
Det var full rulle på träningen i Marsvinsholms brottningslokal när YA hälsade på inför den stundande seriepremiären. Klubben har gott om aktiva och tränare för gänget är precis som tidigare Jörgen Olsson som här håller ett vakande öga över sina adepter.Foto: 

I Svarteklubben är man inför den här säsongen överens om att låta många brottare få chansen i serielaget och att vid vissa tillfällen ställa över de allra bästa brottarna.

– Det kan bli så att om några ska iväg på någon stor tävling så får dessa spara sig till den, säger Marsvinsholms ordförande och talesman Jonas "Jonte" Persson.

Men trots att Marsvinsholm således inte alltid kommer med sitt allra bästa lag tror Jonte på att det kommer att gå bra för Marsvinsholm i årets division 2.

– Det ser bra ut och vi är gott om folk på träningarna. Det gör att vi kan gå runt på många brottare och jag tror nog att det ska räcka en bra bit.

Och säkert blir det så allra helst som om Marsvinsholm – till skillnad från fjorårssäsongen – har brottare i de lättaste klasserna.

Men trots att klubben således planerar att ställa över en del brottare blir det tuff konkurrens om platserna eftersom om det blir färre viktklasser.

I tvåan i fjor fanns det nio viktklasser - i den nya tvåan i år (en sammanslagning av division 2 och division 3) är det endast sju.

– Det är klart att det missgynnar oss och andra föreningar som har många brottare i träning.

En nyhet är också att det nu bara blir enkelmöten i hemmamatcherna.

– Det kan väl vara både bra och dåligt. Men man får hoppas att lagen verkligen försöker ställa upp med fullt lag för publikens skull, säger Jonte som självfallet syftar på att matchen annars kan bli snabbt överstökad vid en eller ett par wo-matcher.

Har ni fått några nyförvärv?

– Sommarens övergångsfönster är stängt men det är lite på gång till nästa övergångsperiod. Några nya brottare har vi egentligen inte fått men däremot tränar exempelvis unge Oskar Gustavsson för fullt nu. Han började med brottning sent i fjor men har nu en hel försäsongsträning bakom sig.

Vem håller du som seriefavorit?

– Hököpinge och Malmö Tigers har ju båda fått spektakulära nyförvärv då Eddy Bengtsson ska brottas för Hököpinge och Fisnik Zahiti har återvänt till Malmö. Sen vet jag inte om dessa kommer att finnas med i deras serielag, avslutar Jonas Persson.

Fakta truppen (flera brottare kan vara aktuella i flera olika viktklasser)

55 och 60 kilo: Oskar Gustavsson och Seit Kipkeev.

66 kilo: David Holmqvist och Daniel Lloyd.

74 Robin Sauer, Jonathan Jersgren, Simon Skoglund med flera

84 kilo: Alexander Jersgren, David Lembke med flera.

96 kilo: Magnus Gustavsson

120 kilo: Fredrik Erlandsson, Robin Andersson och Robert Persson.

Tränare: Jörgen Olsson.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.