Seriepremiär för Marie i elitserien

Lite i skymundan av herrarnas pingispremiär och dagens tv-match är det i dag seriepremiär för Simrishamnstösen Marie Olsson i damernas elitserie.
Sport • Publicerad 25 september 2009
Marie Olsson.
Marie Olsson.Foto: 

Maries Råå beger sig till Taberg för första sammandragningen där laget ställs mot just Taberg (klockan 11) och Linné (14.30).

– Vi kommer att få ett ungt lag i år då vi spelar med flera juniorer nu när Nina Vakkila flyttat till Köping (Team Mälarenergi), säger Marie Olsson, som därmed får dra ett tungt lass med sin rutin och sitt kunnande.

I stället för Nina har Råå gjort klart med Linda Mernsten (tidigare Nordenberg) som efter flera säsonger i Bundesliga återvänder till den svenska elitserien.

– Men hon bor i England och kommer inte att spela alla matcher. Därför gäller det först oss och främst för oss att ta oss till slutspel, fortsätter Marie som för övrigt glädjande nog känner sig lite bättre i sin onda rygg.

Detta till trots utpekas Råå som den största opponenten till storfavoriten Team Mälarenergi när det gäller SM-guldet.

Damernas elitserie följer i motsats till herrarna de gamla hjulspåren. Inledningsvis är det spel i två serier, nord och syd, med åtta lag i varje. De främsta lagen i varje serie går sen till slutspel.

Det är inte heller någon förändring av själva spelupplägget. Det handlar om fyramannalag med åtta singelmatcher och två dubblar.

I Råå spelar förutom Marie och Linda Mernsten också Frida Johansson, Kajsa Andersson, Jennifer Nilsson och Julia Magnusson.

I den södra elitserien spelar förutom Råå också Dänningelanda, Falkenberg, Frej, Linné, Långemåla, Malmö (nykomling), Taberg.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.