Annons

Skandalklubb i SHL vill jobba mot kvinnovåld

Två SHL-spelare från samma klubb är anhållna, misstänkta för våldtäkter.
Nu ska SHL-klubben se över sin värdegrund och göra mer i arbetet mot mäns våld mot kvinnor.
Ishockey • Publicerad 11 maj 2021
SHL-klubben som har två spelare anhållna för misstänkta våldtäkter ska jobba med frågan om mäns våld mot kvinnor. Arkivbild.
SHL-klubben som har två spelare anhållna för misstänkta våldtäkter ska jobba med frågan om mäns våld mot kvinnor. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

"Skulden ska ligga där den hör hemma – hos gärningsmännen, om de befinns skyldiga. Men, vi kan aldrig ducka för att vi som arbetsgivare självklart har ett stort ansvar i frågan", skriver klubben i ett uttalande.

Klubben har varit i kontakt med RF Sisu, Svenska ishockeyförbundet, en mansjour och en kvinnojour.

Annons

"Organisationer som framöver på olika sätt, förhoppningsvis, kommer kunna hjälpa oss att ta vårt ansvar för att skapa en tryggare framtid – och nutid – för våra medmänniskor", skriver klubben.

"Arbetet med vår värdegrund, sunda värderingar och ett samhälle för alla är en kamp som inte kan pausas. En kamp som pågår hela tiden och som vi tar på största allvar."

Det finns inga uppgifter på att de misstänkta våldtäkterna hänger ihop. Klubben har tagit spelarna ur tjänst under utredningstiden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons