Annons

Simhallen inte klar de närmaste åren

Den gamla simhallen i Tomelilla är kasserad. En ny anläggning kommer sannolikt inte att stå klar de närmaste två åren.
Sport • Publicerad 14 september 2011

– Jag vill inte föregripa politiken och besluten. Det enda jag kan säga är att byggtiden är satt till 18 månader. Sedan vet man att upphandling och projektering alltid tar tid, säger Marina Hansson, kultur- och fritidschef på Tomelilla kommun.

Marina beklagar SS Artemis beslut att lägga ner verksamheten. Men hon hoppas och tror att det finns en framtid för simsporten i Tomelilla.

Annons

– Det är klart att vi vill ha en simklubb i Tomelilla. SS Artemis har betytt väldigt mycket genom åren, säger hon.

Marina betonar att kommunen jobbar hårt med simhallsfrågan, även om det kanske inte ser så ut när man besöker anläggningen. En sim- och skolberedning är tillsatt.

– Den senaste tiden har hallens status fastslagits. Det gäller att kartlägga betongen, taket och en massa annat. Detta är nödvändigt för att kunna sätta in rätt åtgärder. Vi jobbar aktivt på olika plan med den här frågan, säger Marina.

I vilket skick är anläggningen?

– Den behöver förmodligen inte rivas, utan går att renovera.

Fårmedborgarna ”bara” en likadan bassäng och inget mervärde?

– Här kan jag inte säga för mycket för inga beslut är fattade. Men jag skulle tro att det blir ett mervärde. Med exakt vad vill jag inte gå in på.

Hur ser ni till att barn och elever i kommunen får möjlighet att simträna de närmaste åren?

– Vi har ju friluftsbad öppna på somrarna. Trots att det inte har varit något speciellt fint väder har simskolorna slagit rekord och dessutom har kommunen bjudit på avgiften. Två veckor in i höstterminen användes friluftsbaden i skolorna, säger Marina.

Ska eleverna åka till andra kommuner på vintrarna?

– Det är en fråga som ligger på skolledningen att avgöra. Risken är ju att det är trångt i de andra badhusen i närområdet.

Karin Ohlsson
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons