Annons

Simrishamn litar på tekniken…

Årets IFK Simrishamn är nästan rena rama ungdomsgården. Endast en handfull av spelarna är över tjugo år. Men med vilja och teknik ska man göra allt för att övervinna orutinen. – Vi är unga men ingen är rädd för att ta för sig, säger Rasmus Nygren, en av lagets många ungdomar.
Sport • Publicerad 18 januari 2005
Koncentration och vilja blir viktiga byggstenar om Simrishamn ska nå höjderna i år. Seniorfotboll är ingen lek och sjuttonåringarna Kristian Moseley (till vänster) och Rasmus Nygren vet vad som gäller när serien sparkar i gång. De har nämligen varit med förr. BILD: ULF GUMMESSONFoto: 

Kristian Moseley och Rasmus Nygren är båda sjutton år gamla. Redan för två år sedan fick Rasmus prova på spel i a-laget och förra året gjorde även Kristian ett antal seniormatcher. Och de är inte ensamma i klubben om att börja med seniorfotboll tidigt. Faktum är att de flesta av spelarna är i deras ålder eller något år äldre.

Visst medger Kristian och Rasmus att orutinen kan bli en fara för laget. Men de har motmedel.

Annons

– Vi är inte alldeles för orutinerade för vi har ju spelat ett år i sexan nu och därför har vi kommit in i det, säger Kristian.

– Och vår vilja tar mycket av de andra lagens rutin, fyller Rasmus i.

Sedan har de tekniken också. Många av killarna i Simrishamn är riktiga bollbegåvningar. Ermin Zverotic, Edin Zakovic och just Kristian Moseley är några av dem. Enligt Rasmus är antagligen Simrishamn det mest tekniska laget av alla i lagets serie..

– Det vill jag nog påstå. Det är många som säger att det är roligare att se IFK nu också, när vi mer håller bollen på marken i stället för att tjonga, säger Rasmus.

Det är dock inte bara orutinen som kan bli ett aber för Simrishamnarna. Det är inte helt otänkbart att man väger för lätt i närkamperna när stora, tunga seniorer gör allt för att sätta ungdomarna på plats.

Motmedel? Viljan igen!

– Fysiskt kanske vi är lite mindre än många andra, men vi vill mycket. Och vi viker oss inte i närkamperna, säger Kristian.

Både Kristian och Rasmus vill lägga beslag på en yttermittfältsplats detta året. Rasmus kan också tänka sig att spela i anfallet som han gjorde förra året, medan Kristian inte heller är främmande för att fortsätta där han spelade i fjor, det vill säga högerback. Om Kristian är den tekniska av de två är Rasmus den som lever på sin spelförståelse. Han menar också att snabbheten är hans styrka.

Eller var kanske?

– Jag var väldigt snabb innan jag blev lång. Dessutom gillar jag att driva på de andra i laget. Åtminstone när jag är glad, säger Rasmus.

Annons

Det faktum att flera av killarna har spelat tillsammans i diverse ungdomslag talar också för Simrishamn i år. Vikten av samspelthet ska inte underskattas. Självklart inte heller vikten av rutin. Men en sådan kille som Rasmus Nygren har varit med i a-lagssammanhang sedan han var femton år så helt grön är han inte.

Och han verkar veta vad som gäller i division sex.

– När jag spelade i division fem var det mer axel mot axel i närkamperna. I sexan är det mer sparka på benen som gäller för de som inte hinner med 16-17-åringar, säger han.

Ulf Gummesson

073-700 54 62

ulf.gummesson@allehandasyd.se

FOTBOLL SIMRISHAMN
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons